Известие

Collapse
No announcement yet.

jtd мени си оборотите на празен ход

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• jtd мени си оборотите на празен ход

Здравейте колеги!Нов съм във форума на алфи карам от около 4 години.Проблема ми е такъв че автомобила си мени оборотите на празен ход.Двигателя има видимо нестабилна работа.във високите обороти колата се държи добре.До момента съм пробвал доста варианти,на диагностика не дава записани грешки,освен време подгрев (релето за подгряване не е нейното а с друг оригинален номер) и датчик на съединителя.прави впечатление промяна на налягането в рейла.Колата е напълно обслужена,отделно дюзите ги правих,сменен е регулатора на налягане който е на помпата,сменен е температурен датчик,генератора е обслужен.На ясно съм че на приказка ще са само предположения но ако има колега който е срещал този проблем Ви моля за съвет.
    Автомобила е 156, 1,9 jtd 1999г.

с климатик или без ти мени оборотите? чува ли се двигатела да променя звука или само оборотомера мърда? на мен малко ми шава оборотомера като пусна климатика на място но звука на двигатела не се променя

Comment

Смени си горивния филтър ако не си правил в последните 20.000 км.Може и от него да е .
      Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Да не смуче въздух от някъде?
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от alfageorgi Покажи съобщение
          Смени си горивния филтър ако не си правил в последните 20.000 км.Може и от него да е .
          Като стана въпрос за филтри - въздушният тоже...

Comment

Първоначално публикувано от hrsitow Покажи съобщение
            прави впечатление промяна на налягането в рейла.Колата е напълно обслужена,отделно дюзите ги правих,сменен е регулатора на налягане който е на помпата,сменен е температурен датчик,генератора е обслужен.На ясно съм че на приказка ще са само предположения но ако има колега който е срещал този проблем Ви моля за съвет.
            Автомобила е 156, 1,9 jtd 1999г.
            Айде пак прочетете кво е написал колегата и тогава мняния от сорта смени си въздушния филтър - тая кола и с патица във въздуховода си държи оборотите
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

От проверка глава не боли... виждал съм найлоново пликче пред дебитомера, патица не е необходима...

Comment

Откачи датчика за налягане в рейла и кажи как се държи тогава.

п.п. Това с патицата ми хареса
                A20DTH ЖТД ама не баш
                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Сигурно ли е, че регулаторът на помпата, макар и да е сменен скоро, работи както трябва?
                  Аз съм виждал 1-2 жтд-та със същия мотор, които имаха лееки колебания в оборотите на празен ход, но нищо фрапиращо.
                  Като гледам, освен по метода на изключването да се провери хардуерът по горивната система, друго какво да се направи... Щом дюзите и регулатора са правени, остава рейката и датчика й. Помпата в резервоара едва ли ще е, щом си има дебит горивото на високи обороти.
                  От прочетеното във форума съм останал с впечатлението, че точно при този мотор (105 коня) компютрите понякога горят, но обикновено преди да умрат нацяло трупат тонове нелепи грешки, а това не е твоят случай явно.
                  А как точно са 'правени' дюзите? Обикновено или се сменят с други 2-ра ръка, или нови, ама цената на новите е...
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

При включен климатик понякога ги мени понякога стабилизира.Мененето на оборотите е ясно изразено мърда не само оборотомера но и се чува ясно което е много дразнещо поне за мен.Иначе филтрите са сменени.Според мен и да взема въздух не би трябвало да се отразява на работатата на двигателя тъй като се компенсира от горивоподкачващата помпа.Изпробвах с друг дебитомер-няма промяна.Благодаря за съвета за да изключа датчика за налягане в рейла,ще го пробвам и ще ви кажа как е.Дюзите ги рециклираха.не знам каква е технологията точно мисля че им сменят елементи.след ремонта си дават гаранция.и аз имах съмнения че отново е регулатора за налягане.тези дни сложих един чисто нов за проба.няма промяна и го изключвам като вариант

Comment

Колега в краен случай опитай при тези момчета http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=9045, мисля че ше стане работата, тука може само да се хвърля боб...
                      "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

След като откачих датчика за налягане в рейла нищо не се променя оборотите продължават да са променливи.светна лампата с дюзата,Само установих че почти не може да се кара без този датчик колата.напредък по въпроса никакъв!Сега пак го закачих.Не знам какви данни взема вече компютъра сервизните или реалните но колата си тръгна да върви нормално

Comment

Колеги има ли някой други предположения за моя проблем-вече изпробвах чрез замяна на датчика за налягане в рейла,замяна на мап сензора,явно не е от егр клапана защото при изключени вакууми няма промяна в работата на двигателя

Comment

Казваш, че налягането в рейла се мени.
                            В какви граници се променя?
                            A20DTH ЖТД ама не баш
                            1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                            Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Когато стабилизира оборотите работи на 350 бара,когато започне да ги клати промяната е около 50бара нагоре-надолу

Comment

Working...
                              X